Цілепокладання класифікації географічних карт - Курач, Т. М. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2010)
Описується сутність систематизації цілей класифікації географічних карт. На основі загальної теорії класифікації розроблено "дерево цілей" у вигляді системи цілей класифікації географічних карт. Виділено три основних критерії: фінальності, емпіричної апробації, наукового обґрунтування. Шість додаткових критеріїв відносяться до ефективної реалізації класифікування.

Описывается сущность систематизации целей классификации географических карт. На основе общей теории классификации разработано “дерево целей” в виде системы целей классификации географических карт. Выделены три основных критерия: финальности, эмпирической апробации, научного обоснования. Шесть дополнительных критериев относятся к эффективной реализации классифицирования.

We describe the systematic nature of the purposes of classification of geographical maps. Based on the general theory of classification by "objectives tree" as a system of classification of the purposes of geographical maps. Three main criteria: final, empirical, scientific study. Six additional criteria relating to the effective implementation of the classification.
Целеполагание классификации географических карт
Goal setting of geographical maps classification
Keywords: цілепокладання; класифікація; географічні карти; дерево цілей; критерії