Особливості романтичних стосунків у віртуальному просторі - Мартієнко Єлизавета (My University, 2023)
Вивчення феномена закоханості в соціальних мережах дає можливість прикладного аналізу психологічних характеристик індивідів, схильних до висловлення подібних почуттів у соціальному та віртуальному світі. Дослідження психологічних особливостей романтичних стосунків у віртуальному просторі потребують особливої уваги до етики. На основі теоретичних досліджень психологічних особливостей людей, які практикують романтичне кохання в соціальних мережах, було висунуто гіпотезу про те, що такі люди відрізняються за ціннісними орієнтаціями щодо задоволеності життям. У ході виконання роботи було розроблено комплекс дослідницьких методів для емпіричного вивчення ціннісних орієнтацій щодо задоволеності життям людей, які практикують романтичні стосунки в соціальних мережах. Ключові слова : соціальні мережі, віртуальний світ, феномена закоханості, ціннісні орієнтації, романтичне кохання.