Класифікація клієнтів на ранніх етапах використання мобільного додатку - Могильна Руслана Русланівна (My University, 2023)
Об’єкт дослідження: кити в трансакційній бізнес моделі. Мета дослідження: класифікація користувачів на ранніх етапах користування мобільним додатком. Методи дослідження: спостереження, порівняння, узагальнення, статистичний аналіз, когортний аналіз, машинне навчання з використанням різних алгоритмів, зокрема CatBoost. Наукова новизна, теоретична значимість дослідження: застосовано методи машинного навчання для класифікації користувачів мобільного додатку. Практична цінність: результати дослідження можуть бути використані для покращення маркетингових та продуктових стратегій мобільного додатку для підвищення задоволеності та лояльності найцінніших клієнтів.

The graduation research describes the features of classification mobile application users into whales and regular users, by applying machine learning methods (CatBoost). The resulting model can also be applied to new customers for their classification. The work is interesting for those who are engaged in improving the experience of high-profit mobile application users.
Keywords: трансакційна модель монетизації; кити в бізнесі; задача класифікації; методи машинного навчання; CatBoost; transactional monetization model; whales in business; classification task; machine learning methods