Стандарти ЄС у сфері надання адміністративних послуг - Янголь Дмитро Ігорович (My University, 2023)
У даній роботі розглянуто досвід країн-членів ЄС стосовно функціонування сфери публічних послуг засвідчив, що в кожній європейській країні існують свої національні особливості та специфіка формування і розвитку цієї сфери, що врегульовано національним законодавством. Досвід країн ЄС говорить, що сьогодні більшість країн ставить перед собою мету забезпечення сприятливих умов життєдіяльності громадян шляхом надання їм якісних публічних послуг. Основними напрямами підвищення якості адміністративних послуг в Україні із врахуванням європейського досвіду можна запропонувати наступні: - диджиталізація та розвиток та онлайн-сервісів; - удосконалення законодавства, наприклад шляхом його кодифікації; - стандартизація процесів надання послуг на основі європейського досвіду; - покращення рівня підготовки персоналу ЦНАП; - організація системи моніторингу та контролю якості надання адміністративних послуг.