Неологічні процеси в іспаномовному публіцистичному дискурсі під час пандемії Covid-19 - Цимбал Марія (My University, 2023)
Мета роботи – розглянути випадки використання неологізмів, які виникли в іспаномовній пресі у зв’язку з поширенням пандемії Covid-19, проаналізувати їхні особливості, впорядкувати статистику їхнього вживання та визначити ступінь вживаності та популярності різних груп неологізмів. Предмет дослідження – тенденції та способи вживання у іспаномовній пресі неологізмів, які виникли у зв’язку з поширенням пандемії Covid-19. Об’єкт дослідження – неологізми в іспаномовній пресі періоду пандемії. У ході виконання роботи досліджено і проаналізовано вже існуючі класифікації неологізмів; охарактеризовано різні підходи до визначення сутності неологізму як такого; створено вибірку неологізмів з іспаномовної преси періоду пандемії Covid-19; охарактеризовано ступінь продуктивності основних способів словотвору і визначено найпродуктивніший з цих способів; визначено ступінь впливу іншомовного субстрату на іспанські лінгвокреативні процеси у період пандемії Covid-19