Методи виявлення аномалій інформаційної безпеки на кінцевих системах - Ландовський Юрій Володимирович (My University, 2022)
У роботі досліджена поведінка криптомайнерів. Проведено аналіз актуальних рішень для виявлення криптомайнингу. Проаналізовані процеси, які виникають в додатках пов’язані з криптомайнингом, а саме аномалії в мережевому трафіку та операціях. На основі знайдених результатів, пропонується метод виявлення криптомайнерів, який відслідковує, які операції виконуються додатком під час його роботи. Для покращення точності виконання додатків пропонується поєднання аспектів мережевого трафіку криптомайнерів та запропонованого методу.