Методика кореляції нейрофізіологічних показників суб'єктів дослідження з елементами медійних явищ - Різун, Володимир Володимироич (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2024)
Цю методику розроблено в рамках кафедральної теми «Соціальні комунікації як інструмент людської інженерії» (державна реєстрація 0124U001663). Методика визначає порядок проведення досліджень з використанням окулографії, електрофізіологічних методів для вивчення прихованих функцій медійних засобів у вигляді неконтрольованих суб’єктами дослідження медіаефектів. Показники, наприклад, електроопірності шкіри, серцеві ритми, пульс тощо співвідносяться з медіаелементами в процесі їх сприймання. Застосовується інтерпретація, прийнята у психології, психіатрії, медицині, цих показників для оцінки того факту, які медіаелементи можуть викликати, провокувати ті чи інші психофізіологічні стани. Ця методика є проєктом, перебуває на етапі апробації.
Keywords: окулографія