System of urban settlement as main factor of the Ukrainian industrial-agglomeration creature formation - Гладкий, О. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007)
The peculiarities of urban settlement system as a factor of development of industrial agglomeration formations in Ukraine are disclosed. The general elements of territorial structure of agglomeration formations in urban area of Ukraine are highlighted.

Розглянуто особливості міського розселення населення України як чинника формування промислових агломераційних утворень. Виділено основні елементи територіальної структури агломераційних утворень у середовищі міст України.
Система міського розселення як основний чинник формування промислово-агломераційних утворень України
Keywords: система міського розселення; промислово-агломераційні утворення; Україна; територіальна структура; чинник формування; urban settlement system; industrial agglomeration formations; Ukraine; territorial structure; factor of development