Індивідуально-психологічні особливості регуляції емоційного стану особистості з використанням духовних практик - Омельченко, Катерина (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2024)
Мета дослідження: виявити та проаналізувати специфіку поєднання індивідуально-психологічних особливостей у регуляції емоційних станів особистості. Практичне значення роботи полягає в тому, що одержані результати та висновки можуть бути використані: у практиці психологічного консультування та терапії для розробки ефективних програм емоційної саморегуляції, заснованих на використанні духовних практик, зокрема медитації, що сприятиме зниженню рівня тривожності, депресії та емоційної нестабільності у людей; у сфері психічної реабілітації осіб, які перебувають у стресових або екстремальних умовах, зокрема у ветеранів війни, вимушених переселенців та інших категорій населення, які зазнали сильного емоційного впливу; в системі освіти та професійного навчання психологів для включення елементів духовних практик у програми розвитку емоційної стійкості та психічного здоров’я.
Keywords: емоції; емоційні стани; емоційна регуляція; духовні практики