Управління рекламними проєктами організації в сфері нерухомості - Палаш, Олег Олегович (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2026)
У кваліфікаційній роботі розв’язано актуальне науково-практичне завдання щодо вдосконалення системи управління рекламними проєктами агентства нерухомості в умовах цифрової трансформації ринку. Дослідження базується на критичному переосмисленні традиційних методів просування нерухомості та впровадженні інтегрованого підходу, що поєднує інструменти проєктного менеджменту з новітніми PropTech-рішеннями. Аналітичний етап дослідження дозволив встановити, що сучасний ринок нерухомості України характеризується зміною споживчих сценаріїв: понад 85% клієнтів здійснюють вибір об’єкта через цифрові канали. Це зумовлює перехід від стратегії масового охоплення до управління цільовим клієнтським досвідом. Встановлено, що ключовою особливістю рекламних проєктів у цій сфері є необхідність підтримання високого рівня довіри до бренду при одночасному забезпеченні високої операційної швидкості реалізації об’єктів. Під час аналізу діяльності ТОВ "АН "ФЛЕТПРАЙМ" було виявлено низку системних проблем у поточному управлінні. Зокрема, існуюча модель фінансування рекламних кампаній за рахунок власних коштів агентів створює ризики візуальної неузгодженості контенту та знижує загальну рентабельність бренду. Статистичний аналіз лідогенерації показав високий рівень «шумового» трафіку (до 40%), що призводить до неефективного використання інтелектуального капіталу провідних фахівців агентства на рутинну обробку нецільових запитів. Центральною частиною роботи є розробка інтегрованої програми вдосконалення управління на основі авторської адаптації рамки IDEA (Integration, Digitization, Engagement, Adaptability). У межах компонента Integration запропоновано створення єдиного управлінського контуру, де маркетингові проєкти інтегруються з юридичною та аналітичною підтримкою, що дозволяє формувати унікальну ціннісну пропозицію для клієнта. Блок Digitization передбачає впровадження алгоритмів штучного інтелекту для автоматизованого пре-скорингу лідів. Це дозволяє фільтрувати вхідні звернення за заданими параметрами платоспроможності та серйозності намірів ще до моменту залучення фахівця з нерухомості. Розрахунки підтвердили, що така автоматизація дозволяє вивільнити 21 робочу годину на місяць на одного співробітника, що створює ресурс для інтенсифікації роботи з преміальним сегментом. Також обґрунтовано необхідність наскрізного впровадження VR-турів Matterport, що скорочує кількість «холодних» показів та підвищує якість візуальної експозиції об’єктів. Вектор Engagement спрямований на трансформацію комунікації з клієнтами через сегментований контент-маркетинг та управління репутаційним капіталом агентства як переможця Ukrainian Business Award. У свою чергу, Adaptability реалізується через механізм «Smart-бюджетування», що дозволяє гнучко перерозподіляти фінансові ресурси централізованого фонду між об’єктами залежно від динаміки їх окупності (ROMI). Економічне обґрунтування запропонованих заходів продемонструвало високу ефективність моделі. Прогнозоване зростання показника окупності маркетингових інвестицій (ROMI) на 55 в.п. свідчить про доцільність переходу до інтенсивного типу розвитку організації. Практичне впровадження розроблених рекомендацій дозволяє скоротити середній термін експозиції об’єкта на 19%, що забезпечує ТОВ "АН "ФЛЕТПРАЙМ" стратегічну стійкість на ринку. Результати дослідження мають безпосереднє практичне значення для менеджменту організацій у сфері нерухомості та можуть бути використані при розробці комплексних стратегій цифрової трансформації рекламної діяльності

Palash O. O. Management of advertising projects of an organization in the real estate sector. – Master’s qualification thesis, specialty 073 "Management". – Taras Shevchenko National University of Kyiv, Kyiv, 2026. The qualification thesis addresses the relevant scientific and practical task of improving the management system for advertising projects within a real estate agency amidst the market's digital transformation. The study is based on a critical re-evaluation of traditional real estate promotion methods and the implementation of an integrated approach that combines project management tools with cutting-edge PropTech solutions. The analytical phase of the research revealed that the modern Ukrainian real estate market is characterized by a shift in consumer behavior: over 85% of clients initiate their property search through digital channels. This necessitates a transition from mass outreach strategies to targeted customer experience management. It was established that the key feature of advertising projects in this field is the need to maintain a high level of brand trust while ensuring high operational speed in property realization. The analysis of "RE "FLATPRIME" LLC activities identified several systemic management issues. Specifically, the current model of financing advertising campaigns through agents' personal funds creates risks of visual content inconsistency and reduces overall brand profitability. Statistical analysis of lead generation showed a high level of "noise" traffic (up to 40%), leading to the inefficient use of the agency's intellectual capital as leading specialists spend excessive time on the routine processing of non-target inquiries. The core of the thesis is the development of an integrated management improvement program based on the author's adaptation of the IDEA framework (Integration, Digitization, Engagement, Adaptability). Within the Integration component, the creation of a unified management circuit is proposed, where marketing projects are integrated with legal and analytical support, enabling the formation of a unique value proposition for the client. The Digitization block involves the implementation of artificial intelligence algorithms for automated lead pre-scoring. This allows for filtering incoming inquiries based on set parameters of solvency and intent before a real estate specialist is involved. Calculations confirmed that such automation frees up 21 working hours per month per employee, creating a resource for intensifying work with the premium segment. The necessity for the end-to-end implementation of Matterport VR tours was also justified, reducing the number of "cold" viewings and enhancing the quality of visual property exposure. The Engagement vector is aimed at transforming communication with clients through segmented content marketing and managing the agency’s reputation capital as a Ukrainian Business Award winner. In turn, Adaptability is realized through a "Smart Budgeting" mechanism, allowing for the flexible reallocation of centralized fund financial resources between properties based on their return on marketing investment (ROMI) dynamics. The economic justification of the proposed measures demonstrated the high efficiency of the model. The projected increase in the ROMI indicator by 55 percentage points indicates the expediency of moving towards an intensive type of organizational development. The practical implementation of the developed recommendations allows for a 19% reduction in the average property exposure period, ensuring strategic stability for "RE "FLATPRIME" LLC in the market. The research results have direct practical significance for the management of organizations in the real estate sector and can be utilized in developing comprehensive strategies for the digital transformation of advertising activities.
Management of advertising projects of an organization in the real estate sector
Keywords: менеджмент; проєктне управління; ринок нерухомості; рекламна стратегія; лідогенерація; рамка IDEA; цифровізація; ROMI; PropTech; management; project management; real estate market; advertising strategy; lead generation; IDEA framework; digitization; ROMI; PropTech