Історико-культурний потенціал Чернігівщини як чинник розвитку туризму - Прантенко Олександра Вікторівна (My University, 2023)
Дипломна робота присвячена вивченню історико-культурного потенціалу Чернігівщини як фактора розвитку туризму. Проведена загальна характеристика історико-культурної спадщини Чернігівської області, яка включає пам'ятки, архітектурні споруди та культурні об'єкти, що мають велике значення для туристичного розвитку регіону. Визначено, що історико-культурна спадщина Чернігівщини є важливим ресурсом, який привертає туристів та спонукає їх вивчати історію та культуру регіону. Ці пам'ятки і об'єкти створюють неповторну атмосферу та надають можливість глибше зануритися в минуле. Досліджено також туристичну інфраструктуру Чернігівської області, яка включає готелі, ресторани, транспортні засоби та інші сервіси, необхідні для комфортного перебування та подорожі туристів. З'ясовано, що розвиток туризму вимагає належної розбудови туристичної інфраструктури, що забезпечує якість та різноманіття послуг. Проаналізовані стратегії просування туристичного потенціалу Чернігівської області. Виявлено, що ефективна маркетингова стратегія, заснована на унікальності та привабливості історико-культурної спадщини, допомагає привернути більше туристів та підвищити їхній інтерес до регіону.