Database of the state land cadastre - Petrenko, Andriy (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2018)
The article resolves the issue of clarifying the legal essence of the database of the state land cadastre in accordance with the current legislation of Ukraine. The author, analyzing the purpose of the state land cadastre, the object composition of the cadastre and its database, concludes that the state land cadastre and its database should not be identified. In the conclusions it is noted that the "database of the state land cadastre" is a set of data placed in the corresponding unified state geoinformation system of information about the lands, as well as the objects of the cadastre.

У статті комплексно вирішується питання з’ясування юридичної сутності бази даних державного земельного кадастру відповідно до чинного законодавства України. Автор, аналізуючи мету державного земельного кадастру, об’єктний склад кадастру та його бази даних, доходить висновку, що державний земельний кадастр та його базу даних не слід ототожнювати. У висновках зазначається, що «база даних державного земельного кадастру» є сукупністю даних, розміщених у відповідній єдиній державній геоінформаційній системі відомостей про землі, що стосуються об’єктів кадастру.
БАЗА ДАНИХ ДЕРЖАВНОГО ЗЕМЕЛЬНОГО КАДАСТРУ
Keywords: copyright; database; state land cadastre; intellectual law; information; авторське право; база даних; державний земельний кадастр; інтелектуальне право; інформація