Особистісні чинники тривожності сучасної молоді - Рибальченко, Софія (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2025)
Теоретичне та практичне значення одержаних результатів. Теоретичне значення роботи полягає в уточненні уявлень про психологічну природу взаємозв’язку між особистісною зрілістю та тривожністю у молодіжному віці. Отримані результати доповнюють наукове розуміння внутрішніх ресурсів, що сприяють емоційній стійкості та адаптації до складних життєвих умов. Практичне значення полягає в можливості застосування результатів у роботі психологів, психотерапевтів, педагогів та консультантів. Дослідження може стати основою для розробки профілактичних програм, спрямованих на зниження рівня тривожності серед молоді шляхом розвитку особистісної зрілості та внутрішнього контролю.
Keywords: тривожність; молодь; стрес