НЕ СЛОВНИКОВІ ХОЛОДИНИ - Л. А. Лисиченко (My University, 2009)
У статті розглядаються питання динаміки наукових напрямків, пов’язаних із вивченням мови, її історії та зв’язку з іншими науками. Синкретизм екстралінгвальних і інтралінгвальних факторів зумовлюється аналізом теорій, концепцій В. фон Гумбольдта, Й.-Г. Гердера, О.О. Потебні, К. Ліннея, Ч. Дарвіна та ін. щодо впливу природничих наук, філософії, логіки на розвиток мовознавства.
Ne slovnykovi holodyny