Неюрисдикційна форма захисту прав інтелектуальної власності - Жила Артем Володимирович (My University, 2022)
В роботі проведено аналіз неюрисдикційної форми захисту порушених прав інтелектуальної власності, її видів, застосування в національному та зарубіжному законодавстві. Зроблено акцент на медіації як неюрисдикційній формі захисту прав інтелектуальної власності, досліджено практику її застосування в зарубіжних країнах та Україні, проаналізовано зміни до національного законодавства в частині регулювання процедури медіації, виявлено прогалини та розкрито перспективи розвитку як законодавства так і процедури медіації в цілому, виокремлено особливості її застосування при захисті порушених прав інтелектуальної власності. Окремий аналіз приділено факторам, що впливають на популяризацію медіації серед суспільства на прикладі іноземних держав та позитивного ефекту від їх застосування.