Емісійна політика корпорації - Ковальчук Ігор Сергійович (My University, 2022)
У ході написання дипломної роботи було розглянуто та проаналізовано емісійну політику корпорацій на прикладі компанії British Petroleum та запропоновано основні шляхи покращення її емісійної політики. На основі опрацювань праць вітчизняних та зарубіжних дослідників, було визначено, що емісія цінних паперів – сукупність цивільно-правових угод, адміністративних актів, організаційно-розпорядчих дій, а також дій, що їх забезпечують (зміст емісії), що здійснюються емітентом іншими особами у порядку їм встановленому формі, послідовності та у строки (процедура емісії), та спрямованих на розміщення або обіг цінних паперів, а в кінцевому рахунку – на задоволення економічних потреб громадян, юридичних осіб та (або) держави.