Розвиток еко-готелів в Україні: досвід організації Скандинавських країн - Шапоренко Маргарита (My University, 2023)
Попит на еко-готелі формується під впливом розвитку галузі, бажання клієнта отримати більш якісне обслуговування. Необхідність зведення таких засобів розміщення визначається прагненням споживачів бути проінформованими про складові, властивості та інші аспекти безпечності (стан навколишнього середовища та об’єктів рекреації), а також модними тенденціями на здоровий спосіб життя. У готельному бізнесі впровадження технологій, які допомагають зберегти природні ресурси й самостійно виробляти енергію, стає вже необхідністю. Перехід до «зелених» технологій може стати оптимальним рішенням для підприємств готельної індустрії. Еко-готельний сектор Скандинавії є відмінним прикладом того, як можна інтегрувати сталість та збереження навколишнього середовища у готельний бізнес. Через використання енергоефективних технологій, зелених політик, використання місцевих продуктів, сертифікацію згідно з міжнародними стандартами та співпрацю з природоохоронними організаціями, готелі в Данії, Норвегії, Швеції, Фінляндії внесли значний внесок в екологічну стійкість туристичної галузі. Розвиток еко-готелів в Україні може принести значні користі, не тільки з точки зору охорони навколишнього середовища, але і для місцевої економіки та культурного розвитку. Використання природних ресурсів, підтримка місцевих спільнот, збереження природи, підвищення екологічної обізнаності і розвиток туризму в регіонах - все це можливості, які еко-готелі можуть принести в Україну.