Вплив військової агресії росії на сферу освіти в регіонах України - Карташова Поліна Ігорівна (My University, 2024)
Об’єктом даного дослідження є сфера освіти України в умовах російсько- української війни. Предметом є проблеми, виклики та реакції у сфері освіти в регіонах України, спричинені повномасштабним військовим вторгненням. Метою дослідження є аналіз впливу та наслідків військової агресії росії для сфери освіти в регіонах України. Вивчено сучасні змісти та виклики війни, методи дослідження наслідків військових дій для сфери освіти в регіонах України; проаналізовано демографічні та міграційні процеси, що впливають на сферу освіти; виявлено спричинені війною проблеми та загрози у процесах викладання та навчання - на основі опитування та глибинних інтерв’ю представників шкільної та студентської спільноти; охарактеризовано вплив війни на освітні процеси в межах Лубенської територіальної громади.
Keywords: освітні процеси; шкільна та вища освіта; сфера освіти