Система аналізу та контролю кліматичних показників розумної теплиці - Гусенко Антон (My University, 2021)
Ключові слова: датчики, виконавчі механізми, бази даних, інтерфейс, веб-додаток, клімат-контроль, теплиця, температура, вологість, потокове програмування.

У ході виконання роботи проведено дослідження ринку у сфері системи аналізу і контролю кліматичних показників та обрано уже існуючі рішення для аналізу з метою більш ефективного створення власної системи контролю кліматичних показників. Було проаналізовано архітектуру даних рішень та функціональні можливості додатків. Розроблено модель IoT-рішення з метою більш ефективної та структурованої реалізації рішення. Було теоретично визначено та описано призначення кожного рівня моделі, їх основні функції та компоненти, які є складовою частиною. Розроблено та реалізовано алгоритм роботи IoT-рішення по аналізу та контролю кліматичних показників теплиці, у якому схематично відображена логіка роботи системи в залежності від даних, що надходять у систему. Проведено дослідження ринку IoT-пристроїв та підібрано апаратне забезпечення для реалізації системи. Підібрані пристрої виконують всі необхідні функції відповідно до рівнів розробленої моделі, у яких застосовуються, та відповідають всім сучасним вимогам. Обрано засіб для проектування моделей бази даних, створено концептуальну, логічну та фізичну моделі, згенеровано скрипт, завантажено його у MSSQL Server та розгорнуто базу даних з можливістю віддаленого підключення до неї. Створено користувацький додаток по аналізу та контролю кліматичних показників теплиці.