Organizational and Economic Assumptions of Improvement Innovative Mechanism of Ukrainian Agricultural Sector - Богдан, О. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2016)
У статті проаналізовано структуру потенціалу інноваційного розвитку агропромислового сектору економіки України. Досліджено науковий потенціал та виробничі потужності АПК з метою виявлення суттєвих диспропорцій, що стають на заваді науково-виробничій кооперації. Автором розглянуто ринкові та державні пріоритети інноваційної діяльності та побудовано їх перетин. Наведе- но рекомендації щодо напрямів вдосконалення організаційно-економічного механізму інноваційного розвитку сектору, яка сприятиме підвищенню конкурентоспроможності сектору АПК, забезпеченню високого рівня науково-технічного розвитку агропромислового сектору як одного з пріоритетних в країні.

The article analyzes the structure of the potential of innovative development of the of ukrainian agroindustrial sector. There was studied scientific potential and agribusiness production capacity in order to identify significant disparities hamper scientific and industrial cooperation. The author considers the market and the state priorities of innovation and constructed cross-section. The recommendations for areas of improvement of the innovative development organizational-economic mechanism of the sector, which will enhance the competitiveness of agribusiness sector, providing a high level of scientific and technological development of the agricultural sector as one of the priorities in Ukraine.
Організаційно-економічні передумови підвищення потенціалу інноваційного розвитку агропромислового сектору економіки України
Keywords: агропромисловий сектор економіки; механізм інноваційного розвитку; державне регулювання; науково-виробнича кооперація; інноваційний потенціал; agro-industrial sector; the mechanism of innovation; government regulation; scientific and industrial cooperation; innovation potential