Синтез, характеризація і каталітична активність матеріалів на основі цеолітів та нітриду вуглецю для отримання ацеталів фурфуролу - Копа Іван Дмитрович (My University, 2022)
У роботі описана каталітична активність ієрархічних, звичайних бета- цеолітів та нітриду карбону в реакції ацеталізації фурфуролу спиртами. Наведені синтез і характеризація досліджуваних каталізаторів, побудовані кінетичні криві для реакцій ацеталізації спиртами, виміряні виходи та селективність утворення ацеталів фурфуролу на різних об’єктах. Проведено порівняння отриманих результатів з даними із різних джерел, наведена кореляція виходу продуктів реакції з кислотністю та розміром пор зразків.