Особливості ціннісно-мотиваційної сфери особистості волонтерів - Борусевич, Катерина (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2024)
Метою дослідження роботи є вивчення та емпірична перевірка особливостей ціннісно-мотиваційної сфери особистості волонтерів, з метою вдосконалення соціальної практики шляхом розробки програми розвитку ціннісно-мотиваційної сфери особистості, що займається волонтерською діяльністю. Наукова новизна одержаних результатів дослідження: використання комбінації методик, таких як МІЦО М. Рокича та методика А. Маслоу, для дослідження цінносно-мотиваційної сфери волонтерів може стати новаторським, оскільки дозволяє долучити різні аспекти цінностей та мотивації. Практичне значення одержаних результатів: розуміння цінностей та мотивацій волонтерів може допомогти організаціям створювати більш ефективні програми та проекти, що враховують індивідуальні потреби та очікування волонтерів.
Keywords: волонтер; мотивація; цінності