Українська національна ідея: сутність, витоки та проблеми реалізації - Мамикін Андрій (My University, 2021)
Українська національна ідея є вагомою складовою розвитку української наці. Визначене та усталене поняття дає мотивацію для народу та є запорукою успіху в становленні держави. Україна має багату та давню історію, безперечно і зі своїми ідеями та цілями. Дослідження думок української національної ідеї протягом століть історичного існування дасть змогу та підвалини до визначення та проблеми становлення сучасної національної ідеї в Україні. Та може стати джерелом стабільного розвитку, взаєморозуміння громадян, ключем у новітній історії, що відкриє невичерпаний потенціал українського суспільства. Проблема дослідження цієї теми визначається у відсутності сучасної визначеної Української національної ідеї, що дає невичерпне поле для дослідження цієї теми та робить її чи не найголовнішою теоретичною загадкою сьогодення.