Люблю і ненавиджу Катулла vs Ars amatoria Овідія - Мегела, Іван Петрович (Київський національний університет імені Тараса Шевченка)
Статтю присвячено зіставному аналізу любовної лірики давньоримських поетів Катулла та Овідія. Виявляється природа любові в Катулла і Овідія, висвiтлюються особливості їхньої поетики, жанрова природа їхньої поезії, аналізуються тематика і засоби художнього відображення особистих почуттів і любовних хвилювань у контексті традиції та новаторства.

Статья посвящена сопоставительному анализу любовной лирики древнеримских поэтов Катулла и Овидия. Раскрывается природа любви у Катулла и Овидия, освещаются особенности их поэтики, жанровая природа их поэзии, анализируются тематика и средства художественного выражения личных чувств и любовных переживаний в контексте традиции и новаторства.

The article deals with comparative interpretation of love lyrics by ancient Roman poets Catullus and Ovid. The nature of Catullus' love and Ovid's endearments are illustrated, peculiarities of their poetics are considered, means of artistic expression of personal feelings and affection are studied in terms of traditions and innovation.
Люблю и ненавижу Катулла vs Ars amatoria Овидия
I Love and I Hate Catullus’ vs Ars amatoria Ovid’s
Keywords: антитеза "люблю і ненавиджу"; "неотерики"; жанрово-стильові особливості; любов; гра; риторика; традиція; новаторство