Споживання нелегального цифрового контенту - Мишко, Ярослав Сергійович (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2021)
Споживання нелегального цифрового контенту в українському суспільстві стоїть на заваді формування цифрової економіки і чинить негативний вплив на міжнародну репутацію України. В той же час дана проблематика рідко стає предметом уваги соціологічної науки, та розглядається майже виключно с позицій юриспруденції та економіки. Тож в даній роботі автор аналізує споживання нелегального цифрового контенту та його складові як форми нових соціальних практик.

Consumption of illegal digital content in Ukrainian society hinders the formation of the digital economy and has a negative impact on Ukraine's international reputation. At the same time, this issue rarely becomes the subject of attention of sociological science, and is considered almost exclusively from the standpoint of jurisprudence and economics. Therefore, in this paper the author analyzes the consumption of illegal digital content and its components as the formations of new social practices.
Social practices of consumption of illegal digital content
Keywords: нелегальний цифровий контент; споживання цифрового контенту