Організаційно-методичне забезпечення оцінювання конкурентоспроможності інноваційних підприємств у сфері телекомунікацій - Пядухов Андрій Сергійович (My University, 2025)
Метою роботи є розробка організаційно-методичних підходів до оцінювання конкурентоспроможності інноваційних підприємств на прикладі ПрАТ «Київстар». Роботу присвячено питанням теоретичного обґрунтування конкурентоспроможності, методів її оцінювання та формування практичних рекомендацій щодо підвищення ефективності діяльності підприємства. У роботі обґрунтовано основні критерії оцінки конкурентоспроможності, проведено аналіз ринку мобільного зв’язку України, оцінено позиції ПрАТ «Київстар» та запропоновано організаційні заходи щодо вдосконалення управління на інноваційній основі. Уточнено чинники, що впливають на конкурентну перевагу компанії. Визначено напрями вдосконалення інноваційної стратегії підприємства. Запропоновано методику комплексної оцінки конкурентоспроможності інноваційного підприємства.

The purpose of the work is to develop organizational and methodological approaches to assessing the competitiveness of innovative enterprises on the example of PJSC "Kyivstar". The work is devoted to the issues of theoretical substantiation of competitiveness, methods of evaluation and the formation of practical recommendations for improving the efficiency of the enterprise. The work substantiates the basic criteria for evaluating competitiveness, analyzing the market of mobile communication of Ukraine, assessing the positions of PJSC "Kyivstar" and proposed organizational measures to improve management on an innovative basis. The factors that influence the competitive advantage of the company are clarified. The directions of improvement of the innovative strategy of the enterprise are determined. The methodology of comprehensive assessment of the competitiveness of an innovative enterprise is proposed.
Organizational and Methodological Support for Evaluating the Competitiveness of an Innovative Enterprise in the Telecommunications Sector
Keywords: інновації; конкурентоспроможність; інноваційні підприємства; телекомунікації; інноваційна стратегія; SWOT-аналіз; матричні моделі; управління ефективністю; стратегічний аналіз; цифрові технології; 5G; ринок мобільного зв’язку; innovation; competitiveness; innovative enterprises; telecommunications; innovation strategy; SWOT analysis; matrix models; performance management; strategic analysis; digital technologies; mobile communications market