Одяг як гендерний маркер в сучасному суспільстві - Пастух Олександра Сергіївна (My University, 2023)
При написанні даної дипломної роботи «Одяг як гендерний маркер в сучасному суспільстві» було використано комплекс загальнонаукових методів з метою досягнення визначеної мети дослідження. Зокрема, використано метод порівняльного аналізу для вивчення історико-культурного контексту гендерно маркованого одягу в Україні. Метод систематизації соціологічної інформації використовувався для аналізу соціального маркеру одягу та його ролі у конструюванні гендеру. Також був застосований метод аналізу вторинної інформації для вивчення впливу політичних і соціальних змін на гендерне маркування та гендерні образи у рекламній продукції одягу, проаналізовано роль гендерних стереотипів та культурних норм, що впливають на формування очікувань щодо одягу. Дослідження гендерних стереотипів та їх впливу на одяг сприяло розширенню знань автора даного дискурсу. В процесі написання роботи вдалося розробити програму дослідження, що орієнтується на контент-аналіз реклами одягу на мета-платформах Instagram та Facebook з метою виявлення зв'язку з традиційними гендерними стереотипами фемінності та маскулінності. Це є найважливішою частиною роботи, оскільки програма дослідження є основою для проведення подальшої емпіричної ідентифікації одягу як гендерного маркеру.