Метод захисту та забезпечення стійкості паролів у базах даних веб-застосунків - Горбатюк, Павло Володимирович (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2025)
Пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи «Метод захисту та забезпечення стійкості паролів у базах даних веб-застосунків»: 94 сторінки, 49 рисунків, 6 таблиць, 49 літературних джерел. Метою роботи є розробка методу захисту та забезпечення стійкості паролів у веб-застосунках. Об’єктом дослідження є процес надання та забезпечення цілісності зберігання паролів у базах-даних веб-застосунків. Предметом дослідження є методи захисту паролів від можливості їх отримання зловмисниками, а також методи отримання або зламу паролів користувачів веб-застосунків. Наукова новизна полягає у створенні нового методу збереження цілісності паролів та їх захисту від зловмисників у базах даних веб-застосунків, з метою запобіганню їх розкриття та створення безпечних умов зберігання. Практична цінність полягає у можливості застосування розробленого методу розробниками веб-застосунків для підвищення рівня захисту даних автентифікації користувачів. Методи дослідження: • Аналіз науково-технічної літератури. • Аналіз сучасних загроз та вразливостей паролів. • Моделювання архітектури веб-застосунку з реалізованим в ньому методі. • Порівняння реалізованого методу з іншими сучасними аналогами.
Keywords: хешування; шифрування; веб-застосунок; база даних; стійкість до компрометації; захист даних