Organizational Citizenship Behavior in Azerbaijan: the Case of Asan Service - Зейналов, Анар (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2021)
Службу ASAN – Державне агентство з питань державної служби та соціальних інновацій при Президентові Азербайджанської Республіки – було створено 2012 р., де різні державні органи, а також приватні компанії можуть безпосередньо надавати свої послуги для громадян Азербайджану. Іншими словами, державні органи зобов'язані підвищувати якість своєї роботи, що базується на прозорих і рівних стандартах, винятково на користь громадян. Однак існує дуже мало праць, що досліджують, які основні рушійні сили спонукають громадян користуватися державними послугами через Службу ASAN. Водночас необхідно розуміти, як формується поведінка організаційного громадянства в цьому контексті. У статті висвітлено модель надання послуг Службою ASAN в Азербайджані, а також шляхи синхронізації діяльності громадянського суспільства із поточними державними завданнями.

ASAN Service – An affiliation of the State Agency for Public Service and Social Innovations under the President of the Republic of Azerbaijan, has been established in 2012, where different government agencies as well as private companies are able to directly implement their services to the citizens of Azerbaijan. In other words, the government agencies are required to increase the quality of their work, which is based on transparent and equal standards that purely for the benefits of citizens. However, there are very few studies that investigate what are the main driving forces that motivate citizens to use public services through ASAN Service, while at the same time, it is necessary to understand how the organizational citizenship behavior is formed in this context. This chapter of the research sheds a light on ASAN Service model in Azerbaijan, while at the same time brings the organizational citizenship behavior to the agenda of public sector in the country.
Організаційна поведінка громадянства в Азербайджані: справа служби ASAN
Keywords: organizational citizenship behaviour; public service; ASAN Service; Azerbaijan; поведінка організаційного громадянства; державна служба; служба ASAN; Азербайджан