Прагматика граматичних структур іспанської реклами (на матеріалі комерційної прес-реклами Іспанії) - Штейнберг Олександра (My University, 2024)
Дослідження присвячено основним прагматичним аспектам різних граматичних структур в іспанській рекламі, що є невід’ємною частиною теперішнього суспільства, де реклама відіграє важливе значення. Раціональне використання граматичних структур з відповідним прагматичним потенціалом дозволяє успішно впливати на потенційних клієнтів. Виявлено та проаналізовано граматичні явища, які в аспекті комунікативно-прагматичної спрямованості використовуються для створення реклами. Сформульовано рекомендацій щодо використання граматичних засобів у створенні дієвих рекламних меседжів; зроблено огляд наукової літератури з цього питання; проаналізовано основні граматичні структури. З огляду на методологічний підхід здійснено якісний аналіз відібраних для дослідження рекламних текстів. Використано певну кількість логічних методів для вивчення прагматичних аспектів граматичних структур. Крім цього, застосовано метод контент-відбору для розуміння частотності використання різних граматичних конструкцій. Структура бакалаврської роботи включає теоретичний огляд проблем прагматики та граматики морфологічних засобів та різних синтаксичних побудов іспанської мови для створення прагматичної спрямованості іспаномовної реклами. Результати дослідження свідчать, що застосування граматичних структур, таких як: риторичні питання, наказові речення, модальні конструкції, слугують підвищенню ефективності рекламних текстів. Вони додають впевненості та переконливості, закликають до певних дій та створюють відчуття необхідності. Основні висновки роботи демонструють надзвичайну важливість прагматичного використання граматичних структур у створенні якісних та сучасних іспанських рекламних текстів, які змушують аудиторію відгукнутися та зреагувати. Використання прагматичного потенціалу граматичних структур сучасної іспанської мови в рекламних текстах сприяють встановленню комунікативного контакту зі споживачами.

The study is devoted to the main pragmatic aspects of different grammatical structures in Spanish advertising, which is an integral part of the present society where advertising plays an important role. The rational use of grammatical structures with the appropriate pragmatic potential allows you to successfully influence potential customers. The article identifies and analyzes grammatical phenomena that are used in the aspect of communicative and pragmatic orientation for creating advertising. Recommendations on the use of grammatical means in creating effective advertising messages are formulated; the scientific literature on this issue is reviewed; the main grammatical structures are analyzed. In view of the methodological approach, a qualitative analysis of the advertising texts selected for the study was carried out. A number of logical methods were used to study the pragmatic aspects of grammatical structures. In addition, the content selection method was applied to understand the frequency of use of various grammatical structures. The structure of the bachelor's thesis includes a theoretical review of the problems of pragmatics and grammar of morphological means and various syntactic constructions of the Spanish language to create a pragmatic orientation of Spanish-language advertising. The results of the study demonstrate that the use of grammatical structures, such as rhetorical questions, imperative sentences, modal constructions, serve to increase the effectiveness of advertising texts. They add confidence and persuasiveness, call for certain actions and create a sense of urgency. The main conclusions of the paper demonstrate the crucial importance of pragmatic use of grammatical structures in creating high-quality and modern Spanish advertising texts that make the audience respond and react. The use of the pragmatic potential of grammatical structures of modern Spanish in advertising texts helps to establish communicative contact with consumers.
Keywords: прагматика; граматичні структури; комерційна прес-реклама; аудиторія; іспанська реклама; синтаксичні засоби; pragmatics; grammatical structures; commercial press advertising; audience; Spanish advertising; syntactic means