Особливості пейзажної лірики у творчості Ліни Костенко - Близнюкова Софія (My University, 2023)
Мета дослідження: дослідити особливості пейзажної лірики у творах Ліни Костенко. Об’єкт дослідження: пейзажна лірика Ліни Костенко. Предмет дослідження: вплив пейзажної лірики Ліни Костенко на сприйняття твору читачем. У ході дослідження визначено основні функції пейзажної лірики; розглянуто вплив пейзажної лірика на сприйняття людиною навколишнього середовища; досліджено специфіку і етико-філософська основу пейзажної лірики Ліни Костенко; встановлено ідейно та образний лад пейзажної лірики; проаналізовано особливості опису пейзажу у творі “Хочеться чуда і вина”; проаналізовано особливості опису осінніх пейзажів у збірці творів "Вибране" розділ “Осінні карнавали” .