ENVER HOXHA: A STUDY OF CULTURAL AND SOCIAL IDENTITIES (PART 1-2). - РОМАНЕНКО, Юрій; ROMANENKO, Yuriy (Київський національний університет імені Т. Шевченка, 2024)
У статті побудовано дескриптивно-аналітичну характеристику набору ідентичностей Е. Ходжі та здійснено фрагментарну ідентифікацію морфотипових, характерологічних, фізіономічних, невербально-комунікативних і візуально-символічних маркерів особистості Е. Ходжі в просторах і середовищах албанського суспільства, які він задавав. Im the article build the descriptive-analitical characteristic identities set of Enver Hohxa and realized the fragment identification morphj-typycal, characterological, fisiognomical nonverbal-communicative and visual-symbolical markers Hohxa's person presented in spaces and enviroments of Albanian society
ЕНВЕР ХОДЖА: ДОСВІД ВІЗУАЛЬНО-АНАЛІТИЧНОЇ ІДЕНТИФІКАЦІЇ
Keywords: Albania; Hoxhaism; cultural and social identities; identification of identities; political leadership; ethnopolitics; despotism; characterological and physiognomic identification; identification of non-verbal communications; visual analytics; sociology of international relations; cultural and social systemology.; Albania; Hoxhaism; cultural and social identities; identification of identities; political leadership; ethnopolitics; despotism; characterological and physiognomic identification; identification of non-verbal communications; visual analytics; sociology of international relations; cultural and social systemology; Албанія; ходжаїзм; культурні та соціальні ідентичності; ідентифікація ідентичностей; політичне лідерство; етнополітика; деспотизм; характерологічна та фізіономічна ідентифікація; ідентифікація невербальних комунікацій; візуальна аналітика; соціологія міжнародних відносин; культурна та соціальна системологія.