Інформаційно-аналітичне забезпечення публічного управління регіональних розвитком - Мельник Тетяна Олександрівна (My University, 2023)
У дисертації вирішено актуальне наукове завдання, яке полягає в отриманні нових науково обґрунтованих результатів у галузі знань 28 “Публічне управління та адміністрування” щодо вдосконалення організації інформаційно-аналітичного забезпечення публічного управління регіональним розвитком в державі на основі новітніх теоретико-методологічних підходів, міжнародних стандартів та світових тенденцій у цій сфері, спрямованих на підвищення ефективності публічно-управлінських рішень щодо розвитку регіонів. Визначено структурно-змістові характеристики і складові належного інформаційно-аналітичного забезпечення публічного управління регіональним розвитком (інституціональні, компетентнісні, дослідницькі, технологічні, організаційні), відповідні їм набори функцій та умови реалізації, що в сукупності можуть бути використані суб’єктами регіонального управління як методологічні інструменти для вироблення управлінських рішень і формування відповідних систем моніторингу та оцінювання. Розроблено концептуальну модель модернізації системи інформаційно-аналітичного забезпечення публічного управління регіональним розвитком, яка складається з трьох взаємопов’язаних підсистем забезпечення: компетентнісного; інституціонального; технологічного; зміни в яких мають системно-детермінуючий характер. Ключові слова: інформаційні системи та технології, регіональна політика, регіональне управління, ефективність та якість управління, 8 прийняття управлінських рішень, організація, стратегічне планування, дослідження, орган публічної влади, громадська організація, компетентність, освітня програма, цифровізація, інтеграція даних, сталий розвиток регіонів.