Швидка автентифікації в Інтернеті речей - Смельський Даніїл Сергійович Даніїл Сергійович (My University, 2022)
У даній роботі було розглянуто приклади достатньо ефективних протоколів автентифікації, які можуть використовуватись на слабких пристроях, проте забезпечувати високу надійність. Ці протоколи потребують дуже мало пам'яті та використовують дуже мало відносно складних обчислень, тому вони можуть бути виконані навіть на слабких процесорах, а також вони не будуть відбирати багато електроенергії та трафіку, завдяки чому можуть бути використані також і на приладах з обмеженою електроенергією. Безпечність даних протоколів пов'язана зі складністю обчислень певних математичних проблем, таких як складність факторизації великих чисел за модулем та пошук дискретного логарифма великого складеного числа. Ймовірність того, що зловмисник зможе обійти даний протокол настільки мала, що нею можна знехтувати, тому дані протоколи є дуже надійними.