Захист прав і свобод громадян органами місцевого самоврядування: публічно-управлінський вимір - Душа Вікторія Анатоліївна (My University, 2023)
У магістерській роботі здійснено аналіз особливостей захисту прав і свобод громадян органами місцевого самоврядування та розроблено рекомендації щодо його удосконалення. Розглянуто поняття прав і свобод людини та громадянина, а також проаналізовано систему їх забезпечення. Охарактеризовано адміністративно-правові механізми забезпечення та захисту прав і свобод людини та громадянина. З’ясовано місце органів місцевого самоврядування в системі захисту прав і свобод громадян. Досліджено особливості захисту прав і свобод громадян органами місцевого самоврядування в умовах реформування правоохоронних органів. Виявлено закономірності підвищення спроможності органів місцевого самоврядування в захисті прав і свобод громадян. Визначено напрями удосконалення механізмів захисту прав і свобод громадян органами місцевого самоврядування в Україні.

The concept of rights and freedoms of a person and a citizen was considered in the qualification work, as well as the system of their provision was analyzed. The administrative and legal mechanisms for ensuring and protecting the rights and freedoms of a person and a citizen are characterized. The place of local self-government bodies in the system of protection of citizens' rights and freedoms has been clarified. Peculiarities of the protection of citizens' rights and freedoms by local self-government bodies in the conditions of law enforcement reform were studied. The patterns of increasing the capacity of local self-government bodies in protecting the rights and freedoms of citizens have been revealed.
Protection of the rights and freedoms of citizens by local self-government bodies: public-management survey
Keywords: права і свободи громадян; захист прав; забезпечення прав; органи місцевого самоврядування; публічне управління; політико-управлінський аспект; децентралізація; rights and freedoms of citizens; protection of rights; provision of rights; local self-government bodies; public administration; political and administrative aspect; decentralization