Управління конкурентоспроможністю підприємства на засадах бенчмаркінгу - Ткаченко, Анастасія Дмитрівна (My University, 2025)
У кваліфікаційній роботі бакалавра «Управління конкурентоспроможністю підприємства на засадах бенчмаркінгу» досліджено теоретико-методичні основи та практичні інструменти застосування бенчмаркінгу як засобу стратегічного управління конкурентними перевагами на прикладі ТОВ «Бест Боді». Об’єктом дослідження є система управління конкурентоспроможністю, предметом — методика впровадження бенчмаркінгових процесів для підвищення рівня ринкової спроможності. Метою роботи стало обґрунтування алгоритму використання бенчмаркінгу для оцінки та вдосконалення ключових показників діяльності підприємства з подальшим підвищенням його ефективності. Для досягнення мети виконано аналіз внутрішнього та зовнішнього середовища, побудовано організаційну структуру економічної служби, проведено SWOT- та PESTLE-аналіз конкурентного середовища, а також розроблено практичні рекомендації з впровадження KPI-орієнтованих механізмів на основі лідерів ринку. Практична цінність роботи полягає в інформаційно-аналітичній моделі бенчмаркінгу, що може бути адаптована для інших підприємств сфери послуг для забезпечення сталого зростання та оптимізації управлінських рішень.
Keywords: ефективність конкурентоспроможності; прибутковість діяльності підприємства; управління персоналом; бенчмаркінг; стратегічне планування