Проєктний підхід як інноваційний напрям управління в публічній сфері - Кулєшова Марія Миколаївна (My University, 2023)
У роботі проаналізовано понятійно-категорійний апарат дослідження в науковому дискурсі, з’ясовано сутність та основні поняття проєктного управління та обґрунтовано інституційне забезпечення управління проєктами в публічній сфері. Визначено інноваційність та специфіку реалізації проєктно- орієнтованого управління в публічній сфері, розглянуто інституційне забезпечення управління проєктами в публічній сфері. Досліджено сучасний стан та проблеми реалізації проєктівв публічній сфері в Україні, з᾿ясованоособливості реалізації практик проєктного менеджменту в територіальних громадах та здійснено аналіз системи управління проєктами в Ізюмській територіальній громаді Харківської області. Обґрунтовано загальні напрями вдосконалення проєктно-орієнтованого управління в публічній сфері в Україні з урахуванням прогресивного зарубіжного досвіду в цій сфері. Ключові слова: проєкт, проєктний підхід, публічне управління, сфера публічного управління, проєктний менеджмент, управління проєктами, проєктно-орієнтоване управління.

The paper analyzes the conceptual and categorical apparatus of the study in the scientific discourse, clarifies the essence and basic concepts of project management, and substantiates the institutional support for project management in the public sphere. The innovativeness and specifics of the implementation of project-oriented management in the public sphere are determined, and the institutional support for project management in the public sphere is considered.The current state and problems of project implementation in the public sphere in Ukraine are investigated, the peculiarities of implementing project management practices in territorial communities are clarified, and the project management system in the Izyum territorial community of the Kharkiv region is analyzed. The general directions for improving project-oriented management in the public sphere in Ukraine are substantiated, taking into account progressive foreign experience in this area. Keywords: project, project approach, public administration, public administration sphere, project management, project management, project management, project-oriented management.
Project approach as aninnovative direction of management in the public sphere