Проектування системи прийняття рішень для задач електророзвідки - Столпаков Андрій Юрійович (My University, 2023)
В даній роботі спроектована система підтримки прийняття рішень по типу ROLAP. В рамках, якої реалізовано багатовимірну базу даних. Також продемонстровано виділення розмірностей в такій системи для задач електророзвідки. Вхідними матеріалами для даної роботи слугували дані польових вимірювань методом ERT, сіткою диполь-диполь. Цих даних було виявилось замало для реалізації такої задачі. В рамках даної роботи створено базу даних за допомогою системи керування базами даних PostgreSQL. Виділено 10 розмірностей таких, як: площа, тип вимірювання (array number), хронологічна шкала, підземні води, вимірювальний пристрій, оператор, погода, а також літологія та її ієрархічну розмірність літологічний підтип. Ключові слова: Багатовимірна база даних, система підтримки прийняття рішень, електрозеристивна томографія