Польові фольклористичні дослідження Г. Нудьги 30-х років ХХ століття на матеріалах архівних фондів - Коломицева, Марія Олександрівна (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2014)
У статті здійснено загальний огляд основних напрямків фольклористичних досліджень Г. Нудьги та закцентовано увагу на архівних польових записах 1929-1938 рр., зібраних у Чернігівській, Харківській областях та м. Києві.

The article provides a general overview of the principal areas of folkloristic researches by GrygoryiNudga. The attention paid to the archivalfield recordings in 1929-1938 years collected in Chernihiv and Kharkivregions and in the city of Kyiv.
The Folkloric Fieldwork by Grygoriy Nudga in 1930's Years (Based on Thearchival Materials)
Keywords: українська фольклористика; польові дослідження; пісенний фольклор; нематеріальна традиційна культура; фольклорні жанри; перекази; казки; ukrainian folklore studies; fieldwork; song folklore; intangible traditional culture; folklore genresм; legends; fairy-tales