Створення IoT системи моніторингу сейсмологічної ситуації на прикладі одного з регіонів України - Сахаров Дмитро (My University, 2021)
У рамках кваліфікаційної роботи магістра було проаналізовано існуючі рішення та алгоритми, що дозволяють покращити точність детектування землетрусів. Відповідно до мети проекту, якою було проектування та практична реалізація системи IoT рішень для моніторингу сейсмологічної ситуації на прикладі Закарпатського регіону, яка відрізняється від аналогічних рішень простотою алгоритму роботи, мінімальною затратою енергоресурсів мікроконтролера, доступністю по апаратно-програмних технологіях та ціні. Новизною даного проекту стало покращення алгоритмів детектування землетрусів та отпимізація їх для використання у дешевих низькопотужних мікроконтролерах. Також до новизни можна віднести використання новітньої елементної бази, зокрема, проектування і використання алгоритмів для безперебійної передачі даних у високонавантажених системах.