Сталий розвиток: досвід стратегічного планування розвитку туризму в Малайзії - Кіптенко, В. К.; Рибальченко, М. А. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2012)
Розкриваються особливості стратегічного планування розвитку туризму країни на засадах сталості, на основі національних програм і кодексів стійкого розвитку туризму аналізуються державні ініціативи щодо запобігання деструктивного впливу туризму на екосистеми, досліджуються основні критерії сталості, котрими керується країна. Розглядається можливість використання досвіду Малайзії в Україні.

Раскрываются особенности стратегического планирования развития туризма страны на принципах стабильности, на основе национальных программ и кодексов устойчивого развития туризма анализируются государственные инициативы относительно предотвращения деструктивному влиянию туризма на экосистемы, исследуются основные критерии устойчивости, которыми руководствуется страна. Рассматривается возможность использования опыта Малайзии в Украине.

Institutional framework and policy planning initiatives based on sustainability principle are studied through the national programs, codes of sustainable tourism development, basic sustainability criteria and state initiatives preventing the destructive impact of tourism on ecosystem are analyzing in context of the possibility of using the Malaysian experience in Ukraine.
Keywords: сталий розвиток; деструктивний вплив туризму на екосистеми; критерії сталості; стратегічне планування розвитку туризму; устойчивое развитие; деструктивное влияние туризма на экосистемы; критерии устойчивости; стратегическое планирование развития туризма; sustainable development; destructive impact of tourism on ecosystem; sustainability criteria; strategic planning of tourism development