"Запорожець за Дунаєм" Остапа Вишні: пародіювання як конструктивний принцип драмопису - Шаповал, Мар'яна Олександрівна (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2012)
Розглянуто маловідому комедію Остапа Вишні "Запорожець за Дунаєм", на прикладі якої аналізуються причини непро дуктивності пародії в драматичних жанрах та особливості застосування в них прийомів пародіювання.

This article examines the comedy "Zaporozhets za Dunayem" by Ostap Vyshnia, not much spoken, in particular insignificance of parody in dramatic genres and peculiarities of its application.
"Zaporozhets za Dunayem" by Ostap Vyshnia : parody as a constructive principle of drama