Книжка для дітей як основне джерело формування загальнолюдських цінностей - Вернигора, Н. М. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2013)
У статті розглянуто поняття «книжка для дітей» під кутом осмислення природи книжки та її функціонального призначення. Автор пропонує розглянути видання для дітей не тільки в контексті освітньо-виховного процесу, а насамперед, як предмет забезпечення культурно-естетичних потреб дитини та формувально-розвивальний чинник особистості.

The notion «book for children» was researched in the article from the point of view of comprehension of book nature and its functional destination. The author proposes to consider editions for children in the context of content of culture and aesthetic needs of a child, developmental factor of personality as well as educational process.
Book for children as a basis of forming of general human values
Keywords: книжка для дітей; природа книжки; функціональне призначення книжки; культурно-естетичні потреби; загальнолюдські цінності; book for children; book nature; functional destination of book; culture and aesthetic needs; general human values