Основні фактори розвитку туризму в країнах Південно-Східної Азії на прикладі Таїланду - Мацюк, О. В. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2010)
Виділено основні фактори розвитку туризму в регіоні Південно-Східна Азія. Дуже важливим є дослідження туристичних ресурсів, інфраструктури туризму з метою визначення шляхів розвитку і вдосконалення індустрії туризму. Маючи вигідне геополітичне розміщення, регіон Південно-Східна Азія володіє великим туристично-рекреаційним потенціалом, культурно-історичними пам’ятками світового рівня та туристичною індустрією, що розвивається.

The basic factors of development of tourism are selected in a region South-east Asia. Very important is research of tourist resources, infrastructure of tourism with the purpose of determination of ways of development and perfection of industry of tourism. Having the advantageous geopolitical placing, region South-east Asia owns large tourist potential, world’s cultural and historical sights and tourist industry which develops.
Keywords: туризм; Південно-Східна Азія; Таїланд; туристичні ресурси; туристична індустрія