Аквально-терральні рекреаційні комплекси Середнього Подніпров’я - Кулініч Марина Тарасівна (My University, 2016)
У дисертації розглянуто питання теоретико-методологічного та прикладного дослідження аквально-терральних рекреаційних комплексів Середнього Подніпров’я. Здійснено аналіз підходів до виокремлення меж регіону Середнього Подніпров’я, ретроспективний аналіз його господарського освоєння, аналіз рекреаційних ресурсів та ландшафтної структури регіону дослідження, що в сукупності послужило підґрунтям для проведення ресурсно-рекреаційного районування та зонінгу Середнього Подніпров’я. Здійснено оцінку рекреаційної придатності ключових аквально-терральних комплексів регіону дослідження. Обґрунтовано прикладні оптимізаційні пропозиції функціональної організації аквально-терральних рекреаційних комплексів Середнього Подніпров`я. Ключові слова: аквально-терральний рекреаційний комплекс, рекреаційне природокористування, Середнє Подніпров’я, поля щільності рекреаційних об’єктів, зона рекреаційного тяжіння, рекреаційний модуль, оптимізація функціональної організації аквально-терральних рекреаційних комплексів.