Prospects for the Development of Industrial Tourism on Ivano-Frankivshion - Пендерецький, Орест Володимирович (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2018)
Мета. Дослідити принципи розробки промислових турів. Розробити карту територіального розміщення осередків промислового туризму Івано Франківської області. Методика дослідження побудована на використанні статистичної бази та методології Головного управління статистики Івано-Франківської області, також застосовувалися методи: порівняльний, статистичний та системний аналіз. Результати дослідження. Розроблена картосхема «Осередки промислового туризму Івано-Франківської області» спрощує розробку туристичних маршрутів регіонального рівня, оскільки використання даної картосхеми дозволяє послідовно визначити домінанти впливу на розвиток промислового туризму. Наукова новизна полягає в удосконалені прийомів комплексної оцінки осередків промислового туризму на прикладі Івано-Франківської області як системи інформаційних показників для організації туристичних маршрутів регіонального рівня. Практична значимість дослідження полягає в тому, що результати діагностики можуть бути використані для розробки організаційних і соціально-економічних заходів з регулювання розвитку туризму на регіональному рівні.

Цель. Исследовать принципы разработки промышленных туров. Разработать карту территориального размещения центров промышленного туризма Ивано Франковской области. Методика исследования построена на использовании статистической базы и методологии Главного управления статистики Ивано-Франковской области, также применялись методы: сравнительный, статистический и системный анализ. Результаты исследования. Разработанная картосхема «Центры промышленного туризма Ивано-Франковской области» упрощает разработку туристических маршрутов регионального уровня, поскольку использование данной картосхемы позволяет последовательно определить доминанты влияния на развитие промышленного туризма. Научная новизна заключается в усовершенствовании приемов комплексной оценки ячеек промышленного туризма на примере Ивано-Франковской области как системы информационных показателей для организации туристических маршрутов регионального уровня. 43 Практическая значимость исследования заключается в том, что результаты диагностики могут быть использованы для разработки организационных и социально экономических мероприятий по регулированию развития туризма на региональном уровне.

Goal. Explore the principles of developing industrial tours. Develop a map of the territorial distribution of the centers of industrial tourism in the Ivano-Frankivsk region. The methodology of the research is based on the use of the statistical base and methodology of the Main Directorate of Statistics of Ivano-Frankivsk oblast; methods were also used: comparative, statistical and system analysis. Research results. The developed map of "Centers of Industrial Tourism of Ivano Frankivsk Oblast" simplifies the development of tourist routes of the regional level, since the use of this map diagram allows consistently identify the dominant effects on the development of industrial tourism. The scientific novelty consists in improving the methods of integrated assessment of industrial tourism centers on the example of the Ivano-Frankivsk region as a system of information indicators for the organization of tourist routes of the regional level. The practical significance of the study is that the results of the diagnosis can be used to develop organizational and socio-economic measures for the regulation of tourism development at the regional level.
Перспективи розвитку промислового туризму на Івано-Франківщині
Перспективы развития промышленного туризма на Ивано-Франковщине
Keywords: промисловий туризм; туристичні ресурси; об’єкти; бізнес мандрівники; територія; кадастр; тури; промышленный туризм; туристические ресурсы; объекты; бизнес-путешественники; территория; туры; industrial tourism; tourist resources; objects; business travelers; territory; cadastre; tours