The Legal Status of Woman in the USA in the 1st Half of the 19th Century - Ніколаєва Н. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007)
This article deals with the question of the legal status of women in the American society in the period from the beginning of the 19th century to the Civil war in 1861–1865

Розглянуто питання законодавчо оформленого становища жінки в американському суспільстві в період від початку ХІХ ст. до громадянської війни 1861–1865 рр.
Правовий статус жінки в США у першій половині ХІХ століття