Фізико-хімічні властивості Ni-Fe масивних та нанесених на Al2O3 каталізаторів у реакції метанування СО2 - Мешкіні Фар Сеїд Реза (My University, 2018)
Дисертаційна робота присвячена систематичному вивченню каталітичних та структурних особливостей двохкомпонентних масивних та нанесених на оксид алюмінію Ni-Fe каталізаторів, дослідженню впливу типу носія на їх активність у реакції метанування СО2 за атмосферного тиску. Отримано ефективні масивні каталізатори реакції метанування СО2 за атмосферного тиску. Встановлено концентраційні залежності активності отриманих масивних каталізаторів від складу металів активної фази. Досліджено активність Ni-Fe каталізаторів, нанесених на різні типи оксиду алюмінію, у реакції метанування СО2 за атмосферного тиску. Показано вплив носія на перебіг реакції гідрогенування та отримано ефективні нанесені каталізатори. Вивчено кінетичні особливості перебігу реакції метанування, що дозволило запропонувати механізм для Ni-Fe каталітичної системи. Виведено кінетичне рівняння, яке добре узгоджується з результатами проведених експериментів. Ключові слова: гетерогенний каталіз, каталітична активність, метанування CO2, Ni-Fe каталізатори, нанесені каталізатори, механізм метанування.