Двокроковий симетризований різницевий алгоритм для однієї оберненої задачі для рівняння Шредінгера - Подвіянюк Антон Русланович (My University, 2023)
Дослідження присвячене опису роботи двокрокового симетризованого різнецевого алгоритму на прикладі розв’язання оберненої задачі для рівняння Шредінгера з кінцевим функціоналом. Даний тип задач виникає у різних галузях квантової механіки, ядерної фізики, сучасної фізики, а двокроковий симетризований алгоритм – це ефективний інструмент для проведення чисельного моделювання. У роботі розглянуто алгоритм розв’язку оберненої задачі до рівняння Шредінгера та застосувано двокроковий симетризований різницевий алгоритм для вирішення прямої та спряженої задачі. Ключові слова : рівняння Шредінгера, вокроковий симетризований різницевий алгоритм.