Old age: the age of compensation against the age of deficits - Krainikov, Е.; Крайніков, Е. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2014)
This paper summarizes the results of research on the efficiency of cognitive functioning in later age. The analyzed data suggest a crucial role ofpersonality and biographical factors that compensate for deficits due to age.

У статті підбито підсумки результатів досліджень ефективності когнітивного функціонування у пізньому віці. Про-аналізовані дані дозволяють зробити висновок про визначальну роль особистісних та біографічних факторів, що компен-сують обумовлені віком дефіцити.
Старість: вік компенсацій проти віку дефіцитів
Keywords: старіння; гіпотеза загального уповільнення; когнітивні дефіцити; компенсації; aging; general slowing hypothesis; cognitive deficits; compensation